Снимка: БулфотоНеяснотата около Брекзит остава, въпреки проведеният днес разговор на най-високо

...
Снимка: БулфотоНеяснотата около Брекзит остава, въпреки проведеният днес разговор на най-високо
Коментари Харесай

Сериозните различия около Брекзит остават, преговорите ще продължат

Снимка: Булфото

Неяснотата към Брекзит остава, макар извършеният днес разговор на най-високо равнище.

Сериозните разлики към Брекзит остават, само че договарянията ще продължат, това е късото обръщение след извършения през днешния ден телефонен диалог сред ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и английския министър председател Борис Джонсън, написа bnr.bg.

Разговорът сред политическите водачи се организира, откакто в петък вечер основните договарящи на двата екипа стигнаха до умозаключение, че условята за съглашение за бъдещите търговски връзки не са изпълнени и прекратиха договарянията. Разговорът сред Джонсън и фон дер Лайен е траял към час, след което последва малко изказване на ръководителя на Европейската комисия.

Фон дер Лайен приветства обстоятелството, че е бил реализиран прогрес в доста области. Значителни разлики обаче остават в три области: риболова, честната конкуранция и механизма на спазване на разпоредбите. И двете страни регистрират, че без разрешаване на тези проблеми договорка не е допустима.

Урсула фон дер Лайен сподели, че отчитайки сериозността на разликите, двамата с Джонсън са се договорили да продължат напъните на договарящите.

Главните договарящи Мишел Барние и Дейвид Фрост са били инструктирани договарянията да бъдат възобновени в неделя в Брюксел. Джонсън и Фон дер Лайен още веднъж ще беседват в понеделник.

Политическият коментатор на Би Би Си Крис Морис съобщи, че на взаимното изказване на политиците е добре да се гледа с оптимизъм, тъй като единствено два са били евентуалните сюжети след днешния диалог: признание, че договорка не може да бъде реализирана и неуспех на договарянията или възобновяване на договарянията и напъните за договорка, до което в действителност се е стигнало.

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен съобщи след диалога с премиера Борис Джонсън, че разликите по Брекзит сред Европейски Съюз и Обединеното кралство остават в трите съществени области - рибарството, лоялната конкуренция и държавните регулации. 

Фон дер Лайен добави, че още веднъж ще беседва с премиера Борис Джонсън в понеделник вечерта.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР